Bemiddelingskosten terugvragen

De Hoge Raad -de hoogste rechter in Nederland- heeft in oktober 2015 een belangrijke uitspraak gedaan over bemiddelingskosten. Die uitspraak bevestigt wat veel lagere rechters ook al hadden gezegd: woningbemiddelaars die in opdracht van verhuurders werken mogen géén bemiddelingskosten vragen aan huurders.

In de wet staat dat het “dienen van twee heren” (het werken voor twee opdrachtgevers) niet mag. De Hoge Raad heeft bepaald dat woningbemiddelaars ook in opdracht van verhuurders werken als zij voor de verhuurder woningen op internet aanbieden. Ook al wordt hier door de verhuurder niet voor betaald. De huurder hoeft dan geen bemiddelingskosten te betalen.

Heb jij bemiddelingskosten betaald voor een woning die je op internet hebt gevonden? Controleer dan of het zin heeft om je geld terug te eisen via de deurwaarder. De Woonbond heeft daarover afspraken gemaakt met Syncasso Gerechtsdeurwaarders. Om gebruik te maken van de diensten van deze deurwaarder moet je lid zijn (of lid worden) van de Woonbond. Om de check te doen hoef je nog geen lid te zijn.

Klik hier naar het artikel en doe de check!