Geveltuintjes op de Doelen 

Afgelopen week was het dan eindelijk zo ver; de plantjes voor de geveltuintjes werden gebracht door De Kroon Flowers en de bewoners konden aan de slag! Er werden 4 geveltuintjes beplant op de Doelen. Een zijstraatje wat helemaal bestraat is en wel wat groen kon gebruiken.

Silvia, een bewoonster van deze straat kreeg het idee om er geveltuintjes te maken. Als eerste heeft ze een flyer gemaakt waarin ze de buren het idee voorstelt om op deze manier wat groen en wat gezelligheid in dit leuke straatje te creëren. Daarbij is het ook goed voor de afvoer van regenwater en mensen kunnen niet meer direct langs het raam lopen, wat meer privacy biedt. De buren konden reageren via mail en als er dan bekend was wie er mee wilden doen kon de volgende stap worden gezet.

Uiteindelijk wilden 3 buren meedoen, dus er zouden 4 geveltuintjes moeten komen. Omdat het grond van de gemeente is, heeft Silvia na wat speuren op internet, GroenerGennep van de gemeente Gennep benaderd met het voorstel voor de geveltuintjes. Bart Sanders van GroenerGennep reageerde erg enthousiast en kwam even persoonlijk langs om het te bespreken.

Er werd door Bart toegezegd dat de gemeente de geveltuintjes zou maken, stenen eruit (SteenBreek) en zwarte aarde erin. Ze had al een tip gekregen van Wout de woonconsulent van Mooiland en HVG om bij het BuurtIdeëenfonds een budget aan te vragen voor de plantjes. Haar aanvraag werd goedgekeurd en daar was ze heel blij mee..

Op de site van de gemeente had ze gezien dat Tuincentrum De Kroon Flowers samenwerkte met de gemeente voor een groener Gennep, dus daar heeft ze dan ook contact mee opgenomen en het idee voorgelegd. Om te kijken welke plantjes ervoor geschikt waren, is Silvia naar De Kroon Flowers gegaan om samen te kijken wat mogelijk zou zijn, omdat vaste planten toch wel de voorkeur hebben. 

Toen was alles geregeld en konden ze beginnen. Om er een leuke happening van te maken sprak Silvia met de buren een tijd af om gezamenlijk de plantjes in de grond te zetten. Woonconsulent Wout had aangeboden om met de bus van Mooiland te komen met wat flesjes water. De HVG was er natuurlijk ook gezellig bij met leuke presentjes voor de bewoners met een nieuw geveltuintje,  in de vorm van een gietertje, handveger en blik en tuinhandschoenen in een  vrolijk gekleurd tasje van de HVG. Bart van GroenerGennep kwam met een banner van SteenBreek en Roos de buurtverbinder van de wijk Gennep West kwam ook gezellig een kijkje nemen. 

Er klonk gezellige muziek vanuit de bus van Mooiland, het zonnetje scheen en er werd vrolijk geplant. Er waren  genoeg mooie plantjes dus de bakken kwamen goed vol. 

Het was een geslaagde middag en de bewoners zijn heel blij met hun tuintjes. De wethouder Frank Pubben kwam ook nog even een kijkje nemen en sprak  een kort woordje over dit leuke idee. Het zal zeker een vervolg krijgen en de gemeente was er al mee bezig om hier wat meer informatie over te geven op hun website. Silvia stelde voor om samen met Roos de wijkverbinder en de HVG een infoavond te organiseren om mensen uit te leggen hoe ze dit idee ook konden uitvoeren in hun buurt of straat. Daar stond de wethouder wel voor open, dus wordt vervolgd!