Een handleiding voor je huis

De Woonbond heeft de brochure ‘Comfortabel en gezond wonen’ geheel herzien. De nieuwe uitgave is een praktische handleiding om je huis zo gezond en comfortabel mogelijk te verwarmen en ventileren.

Omslag boek: vrouw geniet van de zon bij het open raam
Omslag Comfortabel en gezond wonen Woonbond / Getty Images

‘Comfortabel en gezond wonen’ legt uit hoe je goed ventileert en verwarmt zonder dat de energierekening hoog oploopt. Daarnaast geeft het boek tips en adviezen om problemen zoals hitte, vocht, schimmel te voorkomen of op te lossen.

Woningtypen

Het boek is ingedeeld volgens de meest voorkomende woningtypen: 

  • de ongeïsoleerde woning
  • de geïsoleerde woning
  • de zeer goed geïsoleerde woning

Elke woningtype heeft kenmerkende systemen, en zijn eigen voor- en nadelen. 

Nieuwe installaties

De komende jaren worden steeds meer woningen verduurzaamd. Je krijgt als huurder steeds meer te maken met nieuwe soorten installaties. Deze installaties verbeteren het comfort en de gezondheid van je woning als ze goed geïnstalleerd zijn en je goed met die nieuwe installaties omgaat. In deze brochure lees je hoe je met de meest voorkomende installaties en systemen moet omgaan.

Gebruikshandleiding

In dit boek vind je niet alleen praktische tips en antwoorden op veel gestelde vragen, maar ook achtergrondinformatie. Wat is eigenlijk luchtvochtigheid? En hoe ontstaan vocht- en schimmelproblemen? Kortom, wat bepaalt nu het comfort en de gezondheid van je woning? Je hoeft deze publicatie niet van voor tot achter door te lezen. Je kunt de inhoudsopgave gebruiken om de antwoorden op jouw vragen te vinden.

Hulp van de verhuurder en de Woonbond

Lukt het je met deze publicatie in de hand niet om je huis goed te verwarmen of ventileren, en blijven problemen terugkomen? Dan heb je hulp nodig van de verhuurder. Het boek beschrijft ook hoe je dat aanpakt, en wat de Woonbond voor je kan doen.

Boek bestellen

‘Comfortabel en gezond wonen’ is te koop in de webshop van de Woonbond. Er is zowel een print-editie als een digitale versie beschikbaar. Woonbond-leden krijgen een fikse korting. Nog geen lid? Lees meer over het Woonbond-lidmaatschap.