Ledenvergadering Huurdersvereniging Gennep

Gennep | Het bestuur van Huurdersvereniging Gennep nodigt alle huurders uit voor de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering op donderdag 13 april a.s. Voorafgaand aan de vergadering presenteert Jolanda Martens, sociaal regisseur bij Mooiland, een themabijeenkomst over de klantreis bij renovatie en sloop/nieuwbouw.

Huurdersvereniging Gennep (HVG) behartigt de belangen van de huurders van Woningcorporatie Mooiland in Gennep en telt ongeveer 200 leden. Jaarlijks wordt een ledenvergadering belegd, waarbij alle leden welkom zijn. Dit geldt ook voor huurders die tijdens de vergadering lid willen worden. De bijeenkomst van 13 april vindt plaats bij 4Events (Pica Mare) aan Picardie 36 in Gennep en begint om 20.00 uur. 

V.l.n.r.: Ingrid De Roij, Joop Wolters, Marion Scholten, Silvia Berends en Marian Beelen. (Foto: Dorry Smeets)

Klantreis

Tijdens de ledenvergadering in 2022 waren diverse huurders uit de Prinsessenbuurt aanwezig. Zij uitten hun ongenoegen over de werkwijze bij de renovatie van hun woningen. HVG heeft daarom de bewoners benaderd en via een enquête een inventarisatie gemaakt van de klachten. Naar aanleiding hiervan heeft Mooiland de zogenoemde klantreis, een visuele weergave van alle stappen, aangepast. De bewoners weten daardoor precies waar zij aan toe zijn en kunnen zich beter voorbereiden op wat er komen gaat. Jolanda Martens geeft nadere uitleg over de klantreis, waarbij de aanwezigen uiteraard vragen kunnen stellen. 

Ledenvergadering

Na de presentatie vindt de algemene ledenvergadering plaats. Het bestuur legt hierin onder andere verantwoording af over het financiële beleid. Er wordt ook ingegaan op het Jaarverslag van 2022 en het Activiteitenplan van 2023. De goedkeuring van de samenstelling van het bestuur, met het nieuwe bestuurslid Silvia Berends, is daarnaast één van de agendapunten. De avond wordt gezamenlijk afgesloten met een hapje en een drankje. De leden kunnen de uitnodiging voor de vergadering binnenkort verwachten.

Mooiland on Tour

Mooiland houdt op donderdag 6 april tussen 18.00 en 20.00 uur een informatiemarkt bij Pica Mare in Gennep. Bij diverse stands kan de bezoeker terecht voor onder meer de volgende zaken: inschrijven voor een woning, het online regelen van woonzaken, aansluiten bij een huurderscommissie en langer zelfstandig kunnen wonen door het Oppluspakket. Ook kunnen er deze avond ideeën ingebracht worden voor een leuke leefomgeving bij het Buurt Ideeënfonds. Huurdersvereniging Gennep zal uiteraard bij de informatiemarkt aanwezig zijn.