Woonbond checkt huurcontract nieuwe leden

De Woonbond controleert gratis het huurcontract van iedereen die voor eind december lid wordt. Vooral in de commerciële sector staan er in huurcontracten vaak vreemde bepalingen.

Een jurist van de Woonbond checkt het huurcontract van een nieuw lid.
Huurders met een commerciële verhuurder worden vaak geconfronteerd met vreemde bepalingen (80%) én onterechte extra kosten (58%) bij het aangaan van een huurcontract. De Woonbond checkt jouw contract als je voor het eind van dit jaar lid wordt.

Lid worden en een huurcontract-check kan daarom veel opleveren. Aanleiding voor deze tijdelijke actie is een uitspraak van de rechter waarin een verhuurder alle opgelegde huurverhogingen terug moet betalen aan de huurder. Dit komt door een oneerlijk huurverhogingsbeding, dat mogelijk in honderdduizenden huurcontracten is opgenomen.

Onze juristen lopen jouw contract na

Wie nu lid wordt van de Woonbond, kan het huurcontract laten controleren op dit huurverhogingsbeding en andere punten. Binnen tien werkdagen sturen onze juristen een reactie met hun bevindingen. Deze tijdelijke actieduurt tot eind december 2023.

Eenvoudig je eigen contract alvast checken

Ook kun je alvast de doe-het-zelf-check doen. Dan zie je eenvoudig of je huurcontract in orde is. Levert dit twijfels of vragen op, dan kan een lidmaatschap van de Woonbond je rust geven. Je bent dan het hele jaar verzekerd van relevante informatie en juridisch advies.