Nu ook Woonbond webinars voor leden gemeenteraad

Speciaal voor raadsleden met ‘wonen’ in hun portefeuille organiseert de Woonbond twee webinars als introductie op het speelveld van de volkshuisvesting en de rol van de huurdersorganisaties daarin.

Man bekijkt webinar op laptop
Man volgt webinar op laptop Getty Images 

De meeste webinars, online colleges en netwerkbijeenkomsten die de Woonbond organiseert zijn bedoeld voor (bestuursleden van) huurdersorganisaties en bewonerscommissies. Nieuw is ons aanbod speciaal voor gemeenteraadsleden.

Live webinars voor raadsleden op 18 en 25 mei

In twee live webinars (op 18 mei en 25 mei om 19:30 uur) krijgen raadsleden die zich in hun gemeenteraad met wonen bezighouden een introductie op de volkshuisvesting. Hoe ziet het speelveld eruit? Hoe werken prestatieafspraken tussen woningcorporaties, huurdersorganisaties en gemeenten? Welke rol heeft de gemeente bij het vormgeven van goed beleid op het gebied van huren?

Hoe inschrijven?

Ben je raadslid en wil je deelnemen? Op de inschrijfpagina lees je meer over deze webinars en kun je inschrijven. Ook als je webinars niet live kunt volgen kan inschrijven zinvol zijn. Als je inschrijft ontvangt je na afloop van de live-uitzending ook een terugkijklink. Daarmee kun je de opnamen die van deze live webinars worden gemaakt nog 90 dagen terugkijken, op een moment dat het jou schikt.

Voor huurdersorganisaties

Geen raadslid, maar wel actief in een organisaties die lid is van de Woonbond? En heeft gemeentelijk woonbeleid je interesse? Dan zijn de volgende online bijeenkomsten interessant voor jou:

  • Op 25 januari was er een live-webinar over gemeentelijk woonbeleid. De opname van dit webinar is nog beschikbaar. Als je inlogt met je ledenaccount en inschrijft kun je opname direct terugkijken.
  • Op 2 mei is er weer een online netwerkbijeenkomst voor bestuursleden van huurdersorganisaties. Die bijeenkomst van 2 mei is vooral voor huurdersorganisaties in de regio’s Zuid en Noord-Oost, maar ook als je in het westen van het land woont en de netwerkbijeenkomst speciaal voor Regio West gemist hebt ben je welkom om met deze bijeenkomst mee te doen.

Overzicht alle evenementen

In de agenda vind je een overzicht van alle webinars, online colleges en overige evenementen van de Woonbond. De agenda wordt regelmatig aangevuld.