Energienieuwsbrief februari

Slim warm water gebruiken, zo doe je dat

Het verwarmen van je huis is de grootste kostenpost op je energierekening. Maar ook warm water is erg duur. Door minder warm water te gebruiken kan je flink besparen. We hebben een informatieblad voor je gemaakt met tips om op een slimme manier warm water te gebruiken.

Download het infoblad

lees meer energiebespaartips op de website

Wat te doen bij energiearmoede?

Zeker een half miljoen Nederlanders leeft in energiearmoede. Als je in energiearmoede leeft, kun je niet of nauwelijks je energierekening betalen terwijl je ook al veel doet om geen energie te gebruiken. Mensen zitten letterlijk in de kou en dat is ernstig. De beste oplossing is huizen goed isoleren. Maar als huurder kan je dat niet zelf doen, en bovendien is dat niet van vandaag op morgen gebeurd. Op de website lees je wat je wel kunt doen om de lasten te verlichten. Deel deze informatie ook met anderen.

lees meer over energiearmoede op de website

Hoe prettig is een zeer goed geïsoleerde woning?

De Woonbond deed onderzoek naar de ervaringen van huurders die in een nul-op-de-meterwoning wonen. Dit zijn zeer goed geïsoleerde huizen die zelf duurzaam energie opwekken. De meeste huurders zijn tevreden over hun nul-op-de-meterwoning. Het meest kritisch zijn ze over de temperatuur in huis, vooral in de zomer. Je leest meer over de uitkomsten van het onderzoek op de website.

lees meer over het onderzoek op de website