Wat verandert er in 2024?

Huren en geld Met welk inkomen heb je volgend jaar toegang tot sociale huur? En verandert de huurtoeslag? De antwoorden op deze en andere vragen hebben we op een rijtje gezet.

Getty

Jaarlijkse huurverhoging

Op het moment van schrijven is nog niet alles bekend over de jaarlijkse huurverhoging per 1 juli. Het maximale percentage voor de sociale huursector moet nog vastgesteld worden. En voor de vrije sector is er een wet nog in de maak die bepaalt dat de huur maximaal verhoogd mag worden met de gemiddelde CAO-loonstijging + 1%. Zo gauw dit definitief is, verwerken we dat in het overzichtsartikel Wat kost huren in 2024?

Eenmalige huurverlaging alsnog aanvragen

De Woonbond heeft ervoor gezorgd dat corporatiehuurders met een laag inkomen in 2023 huurverlaging kregen. Heb je deze huurverlaging in 2023 niet gekregen, maar heb je er op grond van je inkomen en huurprijs wel recht op? Dan kun je de huurverlaging alsnog zelf aanvragen. Dat kan nog tot eind december 2024.

Meer lezen?

Voor een uitgebreid overzicht van wat er verandert en wat de kosten voor huren zijn, lees je ons overzichtsartikel Wat kost huren in 2024?