Huurwijzer 3 van 2023

In Huurwijzer 3 interviewen we vier huurders over de verkiezingen. Ook bezochten we het dorp Visvliet, waar drie jongeren huren van hun buren. En we beantwoorden de vraag of huurders moeten kiezen voor zonnepanelen op hun daken.

Omslag Huurwijzer 3 / 2023 Woonbond 

Huurwijzer 3 van 2023 besteedt veel aandacht aan de komende verkiezingen. Wat kies jij op 22 november? Mia Hagen (foto op omslag), Biedjai Oepasie, Mark Adam en Cor Garretsen geven het antwoord. Ze spreken zich uit over bouwen in het groen en huizen voor vluchtelingen. Lees meer.

Ook in het tijdschrift van de Woonbond enkele andere interessante achtergrondverhalen:

Huren van de buren

Bewoners van het Groningse dorp Visvliet zamelden geld in om drie huizen op te kopen voor woningzoekende jongeren. We gingen voor de rubriek Beste buurtjes langs bij deze jongeren en hun bijzondere huisbazen. Lees meer.

Liever zonnestroom

Op twee miljoen Nederlandse huizen liggen zonnepanelen. De komende jaren loopt dit verder op. Tegelijkertijd wordt zonne-energie financieel minder gunstig. Huurders staan voor de vraag: zonnepanelen, ja of nee? Lees meer.

En verder…..

  • Ongewoon wonen: Kantoor wordt woongemeenschap
  • Mijn huisbaas en ik: Huisbaas schakelt politie in
  • Vier vragen en antwoorden: Ongeldige huurverhogingen
  • Ledenpanel: Kritisch over dienstverlening
  • Schuurpapier: Thuisloos na een relatiebreuk

Wanneer krijg je Huurwijzer?

Als je persoonlijk lid bent van de Woonbond krijg je Huurwijzer vier keer per jaar in je brievenbus. Ook organisaties die lid zijn ontvangen Huurwijzer. Het blad gaat dan naar het secretariaatsadres van de organisatie. Of  -op verzoek- naar huisadressen van bestuursleden. Organisaties die lid zijn ontvangen ook het vakblad Huurpeil.