Woningwet op Weg bijeenkomsten in de regio

Het ministerie van BZK organiseert een serie regionale bijeenkomsten in september en oktober voor én met organisaties die met de nieuwe Woningwet aan de slag gaan. Huurdersorganisaties zijn daarvoor van harte uitgenodigd. Deelname is gratis.

Huurdersorganisaties die het fijne willen weten van de invoering van de Woningwet 2015, prestatieafspraken, corporatiefinanciën of de rol van huurders, kunnen zich aanmelden voor een van de (middag)bijeenkomsten in Zwolle (17 september), Eindhoven (30 september), Haarlem (14 oktober) of Dordrecht (28 oktober).

De bijeenkomsten zijn gericht op wethouders, beleidsmedewerkers, projectleiders, directeurbestuurders, managers, huurders en hun vertegenwoordigers, toezichthouders, financieel experts en investeerders, kortom iedereen die met de Woningwet uit de voeten moet kunnen.

Implementatie Woningwet 2015

Woningwet op Weg is een initiatief van het ministerie van BZK en opgezet met de Woonbond, Aedes en VNG. Het project is onderdeel van de implementatie van de Woningwet 2015. De Woningwet op Weg bijeenkomsten richten zich op uitwisseling van praktijkervaringen. Er zijn medewerkers van het ministerie van BZK, de Woonbond, Aedes, VNG en andere experts aanwezig om vragen te beantwoorden.

Rondetafelgesprek

Anne-Jo Visser, programmamanager Wonen van Platform 31 gaat in gesprek met landelijke en lokale spelers. Vaste gast aan tafel is Erik Jan van Kempen, directeur Woningmarkt en waarnemend DG Wonen en Bouwen van het ministerie van BZK.

Workshops

Het programma van de middag omvat praktische workshops en een rondetafelgesprek over de invoering van de wet. Bijvoorbeeld over hoe de voorbereidingen lopen op het maken van prestatieafspraken en wat de lokale en regionale woningmarkt vraagstukken zijn die nu de meeste aandacht vragen.

Aanmelden per locatie

Op woningwetopweg.nl treft u per locatie de meest actuele informatie over het programma en de sprekers en kunt u zich aanmelden.

bron: Woonbond.nl