Snuffelstage koepelleden in Grave

Op dinsdagmiddag 8 oktober 2013 namen koepelleden (Koepel Mooiland Grave) en hun achterban een kijkje achter de schermen bij Mooiland Grave. In groepjes van 5 huurders bezochten zij het woontrefpunt, klantenpunt, receptie, woonteams, reparatieverzoeken en huurzaken. Daar kregen zij antwoord op vragen en maakten kennis.

Veel geleerd
De stagebegeleiders, Fanny Cuijten, Sjuul d’Haans en Fred Hendriks, leidden de huurders volgens een strakke planning langs de afdelingen. Daar werden zij ontvangen met een goed voorbereid verhaal over de bezigheden van die afdeling. De huurders waren onder de indruk van de hoeveelheid mensen die dagelijks druk zijn met alles wat komt kijken bij wonen. “We dachten dat alle telefoontjes bij de receptie binnen kwamen. Zo’n modern klantenpunt hadden we niet verwacht. Ook voor ‘gewone huurders ’is zo’n stage heel leerzaam. Het bedrijf Mooiland krijgt dan ineens een gezicht.” aldus Johanna van Mun van Huurdersbelangen Landerd. Een collega koepellid noemde dat ze de term ‘klacht’ zo negatief vindt. Want eigenlijk biedt Mooiland veel service om een technisch mankement op te lossen. Deze en andere verbetertips koppelen we binnenkort naar de afdelingen terug.

Maar ook voor de stagebegeleiders was het interessant om collega’s te horen vertellen over hun vak. “Dat zouden we veel vaker moeten doen! Het geeft inzicht en zo weten wij hoe we nog beter kunnen samenwerken.” aldus Sjuul d’ Haans en Fred Hendriks.

Ontmoeting na afloop
Na afloop van de stage was er een kennismaking met de koepelleden voor alle medewerkers van Mooiland in het bedrijfsrestaurant. Ruim 40 collega’s grepen de kans om actieve huurders te ontmoeten. Martien van Heumen blikte terug op de stage en dankte iedereen die betrokken was bij de organisatie ervan. Mooi om te zien hoe we met minimale inzet veel enthousiasme en betrokkenheid creëren.

Vragen?
Mooiland hecht veel waarde aan een goede relatie met de Koepel en haar achterban. Zij zijn voor ons een klankbord, spiegel en adviseren over belangrijke zaken. Heb je vragen over de snuffelstage of wil je meer weten over de Koepel? Neem dan contact op met Annelieke Steenbergen.