HuurdersVereniging Gennep tip: Doe mee met het Klimaatstraatfeest

Een nieuwe ronde van het HIER Klimaatstraatfeest is van start gegaan; de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Ieder ‘stookseizoen’, van 10 oktober tot en met 31 maart, komen honderden buren, vriendengroepen en collega’s samen in actie om energie te besparen. De hoofdprijs is een groot feest ter waarde van € 5.000.

Het idee achter de landelijke competitie is simpel. Deelnemers verdienen klimaatpunten door met zoveel mogelijk mensen energie te besparen. Dat kan bijvoorbeeld met de buren, maar ook met de sportclub, vereniging of familie. De groep die aan het einde van de competitie de meeste punten heeft gescoord, wint een fantastisch feest.

Samen in actie voor een beter klimaat

Bregtje Bos van het Klimaatstraatfeest: ‘In het klimaatakkoord van Parijs hebben de wereldleiders met elkaar afgesproken dat de wereldwijde temperatuur niet meer dan twee graden mag stijgen. Om die doelstelling te halen moet de uitstoot van broeikasgassen gigantisch dalen. Dat is mogelijk, maar alleen als iedereen meedoet. Het Klimaatstraatfeest brengt de oplossing van het klimaatprobleem dichtbij en laat zien dat energiebesparing niet alleen hard nodig is, maar ook nog leuk kan zijn.’

Hoe werkt het?

Iedere deelnemer die zich aanmeldt krijgt toegang tot de online game omgeving op de website www.klimaatstraatfeest.nl. Hier staan meer dan honderd energiebesparende acties om uit te voeren. Van het indraaien van een LED lamp en het plakken van een tochtstrip tot het opvragen van een offerte voor isolatiemaatregelen of het plaatsen van zonnepanelen.

Meld u nu aan via www.klimaatstraatfeest.nl