Handen op elkaar voor speeltuin Zwaluwstraat in Vogelwijk

GENNEP • Een club actieve mensen uit de Zwaluwstraat is bezig met plannen voor een mooie speeltuin op de hoek van de Zwaluwstraat en de Prinses Margrietstraat. Ze worden hierin ondersteund door de gemeente, de huurdersvereniging, woningcorporatie Mooiland en vele sponsoren.

Door Dorry Smeets

 

De projectgroep met de naam ‘De Gennepse Zwaluw’ bestaat uit Rida Tanane, Lonneke van der Landen, Marion Scholten en Correy Defilet. “Eigenlijk gingen we voor wat extra bankjes en prullenbakken”, vertelt Lonneke, “maar toen we hoorden dat de gemeente geld beschikbaar stelde voor speeltuinen, zijn we een plan gaan maken.” Zij waren niet de enigen die hiermee bezig waren: ook de jongens Fawzi Nassiri en Casper Geraedts liepen over een nieuwe invulling van het veld na te denken. En ook niet onbelangrijk: leerlingen van het Elzendaalcollege wonnen met het JOPO-project (Jongeren en Politiek) op 6 april jongstleden met hun plan voor de herindeling van dit speelterrein. “Met hen gaan we binnenkort in gesprek”, aldus Rida.

Casper, Lonneke, Fawzi, Rida en Marion (v.l.n.r.) hopen dat er over een jaar een mooie speeltuin staat. (Foto: Dorry Smeets).

Inrichting

Ze gingen niet over één nacht ijs. “Eerst zijn we bij alle omwonenden langs geweest voor een handtekening”, laat hij weten, “niemand had bezwaar. Fijn is dat we een hele grote ruimte ter beschikking hebben.” Lonneke: “Natuurlijk hebben we aan de kinderen gevraagd wat ze wilden: een afgebakend voetbalveld met gewone en panna goals, basketbalbaskets, combinatietoestellen, een schommel, kleine elementen en niet te vergeten de muziekbal. Kortom: een vernieuwende speeltuin voor jong en oud. We hebben het plan bij de gemeente ingediend en aan de buurt gepresenteerd op de burendag. Iedereen was er enthousiast over. Omdat het voor de jeugd uit de wijk was, kregen we die dag van de beheerder van ’t Hökske allerlei lekkernijen. Ook de huurdersvereniging en Mooiland hebben eraan bijgedragen. Echt leuk!”

 

Sponsors

De kosten van het project zijn € 50.000. “Om zelf geld bij elkaar te krijgen, hebben we allerlei acties”, vertelt Lonneke, “op 18 oktober is er van 13.30 tot 15.30 uur een kinderbingo en op 31 oktober van 20.00 tot 23.00 uur een bingoavond in ’t Hökske met hele leuke prijzen. Verder zijn we veel bedrijven en winkeliers afgegaan. Bijna iedereen geeft iets, echt fantastisch! Klanten van Jumbo kunnen hun statiegeldbonnetje voor dit doel in een box naast de flessenautomaat doen. En op 9 december verkopen we op de kerstmarkt leuke kerstspullen. Daar zoeken we nog meer knutselaars voor.” Maar ook Huurdersvereniging Gennep (HVG) én Mooiland staan achter dit initiatief en ondersteunen het financieel en met advies. “Wij willen graag investeren in leefbaarheid, samen doen en elkaar ontmoeten”, aldus HVG-voorzitter Marion Scholten, “dat zit hier allemaal in.”

 

Voor meer inlichtingen of sponsoring: Facebook: De Gennepse Zwaluw, e-mail: degennnepsezwaluw@gmail.com of telefonisch: 06-84362470.