Geslaagde samenwerking met Mooiland en Huurdersvereniging bij opknappen tuintjes Asterstraat

GENNEP • Afgelopen zaterdag hebben bewoners van appartementen aan de Asterstraat hard gewerkt om hun voortuintjes een mooi aanzien te geven. Dit alles in samenwerking met woningcorporatie Mooiland en Huurdersvereniging Gennep. En het resultaat mag gezien worden!

Door Dorry Smeets

Het begon allemaal met een rommelig fietsenhok, waar ook veel rijwielen stonden die niet meer gebruikt werden. “Ik heb daarover contact opgenomen met Mooiland”, vertelt bewoonster Lotte Brouwers, “onze eerste vergadering met de woningcorporatie en de huurdersvereniging vond in het hok plaats.” Dit werd opgeruimd en de oude fietsen gingen voor een opknapbeurt naar Vluchtelingenwerk Gennep. “Daarna hebben we met een afvaardiging van de bewoners en de huurdersvereniging gekeken wat er verbeterd kon worden”, aldus woonconsulent Heidi van Druenen, “ook de gemeente Gennep is hier direct bij betrokken.” Er werd gezamenlijk een plan gemaakt voor een opknapbeurt aan de voorkant van de appartementen. VGL Groen uit Beers legde onder andere de stoep aan en zorgde voor plantenbakken.

Zaterdagmorgen was het dan zover: bijna alle bewoners kwamen in actie om de bakken aan te planten. Onder het genot van een kopje koffie en zelfgemaakte cakejes was het een gezellige boel, waarbij ook het bestuur van de huurdersvereniging en Heidj van Druenen de handen uit de mouwen staken. “Dit is echt geweldig”, stelt Jelle Linssen die hier al bijna zes jaar woont. “Eerst was iedereen meer op zichzelf; dit geeft een enorme saamhorigheid.” De tuintjes lagen er na afloop puik bij. Ook een opzichter van de gemeente Gennep kwam even langs. Dean van Altena: “We hebben hem met klem gevraagd iets te doen aan het lelijke zicht op de containers aan de overkant van de straat. Mogelijk is dit op te lossen door het plaatsen van een kleurrijk doek of een rij bomen.”

Als afsluiting waren er nog broodjes voor iedereen. Daarnaast ontvingen de bewoners tuingereedschap van Mooiland en een plantenbon van de huurdersvereniging. “Dit is een prachtig voorbeeld van samenwerking”, aldus voorzitter Marion Scholten. “Het ziet er hartstikke mooi uit en de mensen kennen elkaar nu veel beter. Daar gaat het om! Dit zou zo maar eens het begin kunnen zijn van een bewonerscommissie.”